home Okategoriserade Inred antikt

Inred antikt

Att blanda nytt och gammalt ger en charmig och hemtrevlig inredningsstil som blir något helt unikt och även speglar dig själv. Tycker du om det moderna men vill bryta av det en smula är en antik inredningsdetalj som andas av historia ett perfekt sätt att ge lite mystik och tyngd åt rummet. Våga blanda färger och material, våga använda något gammalt och göra något nytt av det och våga visa din egen stil.

Hitta lite inspiration och leta på loppis efter just de fina möblerna eller detaljerna du behöver för att få ditt hem sådär härligt antikt unikt.

Blanda olika stilar

Ett sätt att lyckas med inredningen är att blanda olika stilar. Att hålla sig till enbart en enda stil är så klart stilfullt, men kan bli stelt eller inrutat. Mjuka upp ditt hem genom att blanda olika inredningsstilar, olika möbler och olika färger. Brasklappen här är att inte blanda för mycket eller hur som helst, det ska inte se ut som om du precis kommit in på en loppis. Hemligheten är måttfullhet.

En gammal sak i varje rum kan göra susen om du i övrigt har ett ganska modernt hem. Den antika möbeln eller detaljen får inte vara allt för liten, den ska synas men inte ta överhanden. Du kan även bryta av den moderna inredningen med färg. Tänk två moderna soffor och två antika stolar som en soffgrupp. Låt stolarna vara i en annan färg än sofforna så att det lyser upp och matcha med en annan detalj i samma färg som den avvikande färgen. Kanske en tavla, en filt eller gardinerna. Eller bara ljuslyktor i samma avvikande färg. Det skapar en känsla av samhörighet vilket ger det mänskliga sinnet tillfredsställelse. Hjärnan trivs inte i kaos och har svårare för att slappna av.

Handla antikviteter

En del människor vill handla med lite dyrare antikviteter. Det ligger ganska mycket pengar i just antikviteter om du bara vet vad du ska leta efter. Det gäller att skilja vetet från agnarna för att verkligen kunna fynda antika grejer som dessutom har ett större värde. Tänk gediget hantverk och kvalitet.

Du kan även tjäna pengar på antikviteter, och dessa pengar kan du sedan för att få mer avkastning investera i fastigheter. Fastigheter ger en bra värdeökning av dina investerade pengar, lägg sedan till eventuella räntor du får. Det ger mer pengar vilket gör att du kan köpa ännu mer antikviteter. Den som väl börjat med att titta efter gamla charmiga prylar har svårt att sluta.

Gamla prylar blir nya

Ett sätt att modernisera gamla prylar är att måla om dem till färger som passar in i ditt hem. Tänk då på att välja antikviteter som inte är signerade eller märkta på andra sätt eftersom de då minskar i värde om du skulle börja måla och slipa. En gammal byrå kan bli en fin köksbänk eller till och med ett badrumsskåp med handfat för den som är lite händig. Det ger en helt unik look till ditt badrum samtidigt som det höjer hemtrevnaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

smart-magazine