home Interiör Inreda litet boende

Inreda litet boende

Allt fler bor på få kvadratmeter. Orsakerna till att man bor på en liten yta kan vara många. Priserna på bostadsmarknaden skenar i landets större städer och många har helt enkelt inte råd med rymliga boenden. Andra har kanske helt enkelt råkat förälska sig i en liten lägenhet och trivs med att ha allt nära till hands. Som tur är finns det en hel del trick för att få en liten yta att bli både funktionell och mysig. Konsten att ta vara på varenda liten kvadratmeter brukar kallas för compact-living. Här ger vi tips på hur man kan inreda ett litet boende och få det att kännas större.

Ta vara på varenda kvadrat

Den allra viktigaste inredningskomponenten i ett litet utrymme är bra förvaring. Få kvadratmeter med många synliga föremål känns lätt rörigt och litet medan ett städat utrymme upplevs som harmoniskt och vilsamt för ögat. Se därför till att ta till vara på alla döda utrymmen. Satsa på att bygga förvaringslösningar uppåt väggarna, under trappor och bakom dörrar. Bor du trångt med barn? Förvara leksaker under sängar och skrivbord. Kanske är du student och vill förvandla studentlyan till en mysig plats? Kurslitteratur, pärmar och papper tar mycket plats. Sortera kontinuerligt och satsa på smarta lösningar som en upphöjd säng med ett skrivbord med bra förvaringsmöjligheter under.

Möblera med smarta möbler

Samsas ditt kök, sovrum och vardagsrum om samma utrymme? Då kan du vinna mycket på att investera i smarta möbler. Marknaden är full av innovativa lösningar med utfällbara och multifunktionella möbler. Nedfällbara sängar och möbler med inbyggd förvaring är ofta platsbyggda och skapar optimala lösningar för ditt utrymme. Priset på sådana lösningar kan dock lätt skjuta i höjden. För dig med en mindre budget så har de stora möbelvaruhusen en mängd smarta lösningar. Bäddsoffor, hopfällbara bord och stolar är exempel på smarta och prisvärda lösningar. Ett annat riktigt plånboksvänligt trick är att använda sig av rumsavdelare. Häng upp ett draperi mellan köksdelen eller sovrumsdelen och det övriga rummet och genast har du ett mer harmoniskt utrymme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

smart-magazine