home Okategoriserade Motordrivna sängar

Motordrivna sängar

Många av oss spenderar en hel del tid i sängen. Det är inte alls ovanligt att välja sängen idag för att dra sig undan i lugn och ro och njuta av en kopp kaffe, läsa en bok eller se en film. Allra bäst är det förstås med en motordriven säng! På ett vips kan man få perfekt stöd bakom ryggen utan att behöva resa dig och hämta eller rätta till några kuddar. Fötterna får välbehövlig vila eftersom fotändan av sängen kan höjas och sänkas på flertalet modeller. Vi blir mer och mer medvetna om hur viktigt det är med vila och en god natts sömn – blodtrycket sjunker, hjärnan sortera in allting i sina fack och till och med ämnesomsättningen blir bättre eftersom den goda sömnen sänker kortisolhalten och fettinlagringen sänks. Det är så många hälsofördelar att det nog är dags att tänka över vilken säng som ger bäst vila och sömn.

En snygg och praktisk möbel

En bra säng som ger lagom fast stöd är nödvändigt om du har ont i ryggen. Numera vet vi ju alla att träning motverkar ryggproblem men har man redan ont i ryggen är det skönt att vila i olika ställningar. Det kan också vara nödvändigt, om man till exempel inte kan resa sig till sittande utan hjälp, så har man här chansen att bli mer självständig. Idag är den motordrivna sängen riktigt snygg och som inredare hade jag valt en säng i box, som lyfter sig uppåt ur ramen. En klädd och stoppad sänggavel ger också verkligen ett lyft för sovrummet där vi tillbringar så mycket tid. Det finns motordrivna sängar i många olika utföranden, både som enkelsängar och dubbelsängar. Vi är också rätt internationella i dag och tar med oss begreppen från hotell i andra länder, så det bör inte vara ett bekymmer att hitta en Queen- eller ens King säng i ett välsorterat sortiment. Just nu lättar jag upp mitt eget hem med massor av färg, så jag har faktiskt sneglat på en ställbar motordriven säng med ram och sänggavel i rött.

Skapa en egen stil med sängen i fokus

Bor man i ett större hus har man säkert flera sovrum att möblera. Det är ju en fantastisk möjlighet att leka lite med olika stilar baserade på liknande sängar. Skapa basen av en snygg och hållbar motordriven säng med sängram, och adda accessoarer av olika slag. I ett rum kan man skapa en prinssäng, med en tygklädd rockring och tunna gardiner som hänger ned på sidorna av sängen. Sängen finns i rosa, så prinsessfärgen det är ett enkelt val. Man kan alltid fundera över hållfasthet och och vad som är bra för en kropp som växer och sånt men det behöver man faktiskt inte eftersom ställbara sängar är otroligt ergonomiska i längden. Det är din personliga stil som sätter gränserna för hur du inreder. Man kan välja safaristil med svart säng, zebrarandiga kuddar, fårskinn på golvet, moskitnät över sängen. Man kan skapa en riktig lyxig hotellrumskänsla med en motordriven säng och mjuka vackra kuddar, en sängbricka och belysning. Bor man i en studio kan man till och med skippa soffan och placera tv:n framför sängen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

smart-magazine