home Interiör Så inreder du tonårsrummet

Så inreder du tonårsrummet

Plötsligt så står de där och är inte så små längre. Kanske känns det som igår du satte upp den där bården med en massa färgglada luftballonger på, den matchande taklampan som ser ut som ett moln, och solen i form av en lampa mitt på väggen. Och inte var det länge sedan du låg kraftigt böjd i den lilla sängen för att läsa samma godnattsaga kväll efter kväll, eller kröp runt på golvet letandes efter favoritnallen och nappen. Men nu är allt förändrat. Ut ska nallebjörnarna, leksaksbackarna och utrymmet för lek mitt på golvet. In med dator, tv och tid för sig själv och kompisarna – för nu är tonåren här. Att tonåren inte är någon lätt period har väl knappast undgått någon, men att inreda för en tonåring är heller ingen lätt match. Hur ska det se ut egentligen, när livet befinner sig precis mitt emellan barndom och vuxenliv?

Personlig stil är viktigt

Naturligtvis finns det ingen universal lösning som fungerar för alla tonåringar. Alla människor, oavsett ålder, har ju egna och specifika behov och föredrar såklart inreding efter eget tycke och smak – vilket kan skilja sig enormt från människa till människa. Du kommer inte att få uppskattning för ditt jobb med inredningen i tonårsrummet om du inte först lär känna din tonårings behov. Vissa vill ha en egen målarhörna, andra är nöjda bara de har en tv med tillhörande tv-spel, och så finns det de som föredrar att bara ha ett skrivbord och bokhyllor fulla med böcker. För en annan kan sittplatserna åt kompisgänget vara det viktigaste, då kanske en soffa som man även kan bädda och sova i ska prioriteras istället för sängen – om rummet är litet. Det viktiga är att det blir pesonligt. I tonåren handlar mycket om att hitta sin egen identitet och stil. Låt rummet hemma vara ett uttryck för det som är unikt med just din tonåring, men även en plats för återhämtning i lugn och ro.

En förberedelse för livet

De flesta tonåringar uppskattar att sticka ut när det gäller personlig stil i sin del av hemmet. Gör rummet helt till deras eget, och låt det märkas och kännas att det är deras eget. Har du till exempel en son eller dotter som drömmer om att bli Youtuber? – Inred deras rum inspelningsvänligt och ställ dit några studiolampor. Det är bra för deras personliga utveckling då det hjälper dem att visualisera sitt mål och det i sin tur gör det lättare att nå sina drömmar. Har du en helt neutral tonåring utan storslagna drömmar som bara vill ha ett normalt rum i ett normalt hem, så finns det några saker som alltid uppskattas: en säng som de kan ta med sig när de flyttar hemifrån, en soffa som kompisarna kan sitta i samt en TV. Det är populärt att tonårsrummet ser ut som en förberedelse till ett eget hem, vilket det ju också faktiskt är. klicka här för att läsa mer om inredning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

smart-magazine