home Interiör Unika sängar

Unika sängar

Förr i tiden var de flesta möbler mer eller mindre unika eftersom de inte var fabrikstillverkade utan ett resultat av ett mått- och behovsanpassat hantverk. Även idag kan vi bryta ny mark när det gäller sängar och förändra deras funktioner så att de passar oss som handen i handsken. Gör om barnens våningssäng till en borg eller konstruera en med inbyggd förvaring av allt det där som kan vara svårt att hålla reda på. I den här texten ska vi titta lite närmre på hur andra tänkt när det gäller unika sängar.

interior-_alkoven_i_brahevaningen_-_skoklosters_slott_-_87261-tifUnika sängar kan vara svåra att flytta

Elvis Presley sov i en säng som många tycker liknande en hamburgare och som delvis var gjord av sten. Bor du på västkusten och har en säng av det slaget bör du Anlita flyttfirma i Göteborg och lägga upp en strategi för hur du ska kunna flytta på den, om det är dags att byta bostad. Skämt åsido sängen är kanske vår käraste och viktigaste möbel. Det är inte så konstigt att många satsar lite extra på att skapa en säng som sticker ut lite från mängden och som säger något om sin ägares personlighet. Unika och påkostade sängar är ingen ny företeelse. Gamla kungasängar är ofta extrema och iögonfallande skapelser med sammet och bladguld. Viktiga statussymboler helt enkelt. En säng som inte är helt unik, eftersom det gjordes två exemplar, skapades av designern Stuart Hughes och företaget Fratelli Basile. Den anses vara världen dyraste säng och kostade runt 40 miljoner kronor.

Tillverka din egen speciella säng

Här är några exempel på sängar som kostar skjortan men det enda du behöver göra om du vill ha en unik säng är att tillverka den själv. Använd gärna oväntade material och ge sängen funktioner som passar dina, kanske lite speciella, behov eller intressen. En gammal träbåt kan bli en vacker säng om du bara kan få den att stå stadigt. En fin veteranbil som inte längre passar ute på vägarna kan också göras om till en säng, om det går att få in den i huset. En sängtyp som kanske inte är helt unik men i alla fall ovanlig, är en säng som fälls in i ett stående skåp. På så sätt tar de upp minimalt med plats i rummet när de inte används. Många vill ha sängar som passar precis in i en speciell del av bostaden. Då är det fråga om en unik, måttanpassad, säng som kanske ser ganska vanlig ut. Unikt behöver alltså inte alltid vara det samma som extremt, i det här sammanhanget.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

smart-magazine